Aroma Lab | αιθέρια έλαια, φυτικά έλαια, σαπωνόμαζες γλυκερίνης
 2310689047
  6987721520
Για παραγγελίες: 2310689040
Δευτ - Παρ 09:00 - 17:00
Σάββατο    09:00 - 14:00


Save

#DIY ΓΟΜΜΩΔΕΣ PEELING ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Η σωστή περιποίηση του δέρματος δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο την ενυδάτωση της επιδερμίδας ή την πρόληψη των φυσικών αλλοιώσεων. Το πρώτο βήμα για τη διατήρηση της επιδερμίδας σε υγιή κατάσταση, είναι ο σωστός καθαρισμός της από το σμήγμα, τον ιδρώτα, τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα, τη σκόνη που επικάθεται από την ατμόσφαιρα και το μακιγιάζ. Το πρώτο και βασικό επίτευγμα ενός καθαρισμού είναι η εξισορρόπηση  της κατάστασης του δέρματος και η απομάκρυνση οποιουδήποτε παράγοντα αλλοιώνει τη φυσική λάμψη και υφή του. Ο βασικός καθαρισμός απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κερατινοκύτταρα και κυρίως το περιττό σμήγμα. Είναι απαραίτητος πριν από οποιαδήποτε άλλη αισθητική φροντίδα, καθώς μετά το δέρμα αντιδρά καλύτερα στην καλλυντική θεραπεία (ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης).

Τι είναι το γομμώδες peeling;;;

Πρόκειται για ένα μηχανικό peeling, η δράση του οποίου, συνίσταται στο ότι τα ενεργά συστατικά του εγκλωβίζουν  τα νεκρά κερατινοκύτταρα, που τελικά απομακρύνονται με την τριβή.

 

Πώς χρησιμοποιώ ένα γομμώδες peeling;;;

Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα στο λαιμό και το πρόσωπο.

Περιμένουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.

Πριν στεγνώσει τελείως το τρίβουμε με ειδικές κινήσεις τοπικής ακινητοποίησης του δέρματος.

Τέλος, αφαιρείται με νερό αφήνοντας στο δέρμα έντονη υπεραιμία, η οποία σταδιακά υποχωρεί.  

 

Συνταγή για 50 ml

Μέντα νερό 45γρ

Βερίκοκο κουκούτσι 2γρ

Κίτρινη Άργιλος 1,5γρ

Τζοτζόμπα έλαιο 1γρ

Ζελατίνη 1γρ

Rheosol 1,5γρ

Εκχύλισμα ιβίσκου 1γρ

Microcare 0,5γρ

Λεβάντα αιθέριο 5 σταγόνες

Δυόσμος αιθέριο 5 σταγόνες

Μέντα γεύση 1 σταγόνα

Διαδικασία Παρασκευής

Ζυγίζουμε τη ζελατίνη και έπειτα προσθέτουμε το νερό

Θερμαίνουμε μέχρι τους 70 οC και χτυπάμε με ένα μιξεράκι για να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε το λάδι τζοτζόμπα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. 

Αφού πήξει χτυπάμε ξανά με μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το rheosol, την άργιλο, το αμύγδαλο τρίμμα και ξαναχτυπάμε.

Τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα ιβίσκου, το συντηρητικό, τα αιθέρια και τη γεύση