Aroma Lab | αιθέρια έλαια, φυτικά έλαια, σαπωνόμαζες γλυκερίνης
Δευτ - Παρ 09:00 - 17:00
Σάββατο    09:00 - 14:00


Λάδι Καρύδας (coconut oil) ένα από τα πολυτιμότερα φυτικά έλαια

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Ο πυρήνας της καρύδας έχει περιεκτικότητα σε έλαιο από 50 έως 68%. Το λάδι καρύδας (coconut oil) εξάγεται από τον πυρήνα ή το "ψωμί" της καρύδας. Συχνά αποκαλείται ως "μαγικό λάδι", είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα όπως λαυρικό οξύ, μυριστικό οξύ και καπρικό οξύ που προσφέρουν αντι-μυκητιασικές, αντι-οξειδωτικές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες. Το λάδι καρύδας (coconut oil) είναι σε στερεή μορφή σε θερμοκρασίες κάτω των 25 οC. Πολύ γνωστό για τις ενυδατικές και τις μαλακτικές του ιδιότητες, το λάδι καρύδας (coconut oil)  χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σε σαπούνια. Κυρίως το χρησιμοποιούμε σε κρέμες σώματος, σαπούνια μπάνιου και έλαια για τα μαλλιά.  Τα σπουδαιότερο όφελος που έχει το λάδι καρύδας (coconut oil), είναι η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες, καθώς μειώνει την απώλεια νερού από την επιφάνεια του δέρματος, αποκαθιστώντας την υδρολιπιδική μεμβράνη. Ακόμη, το λάδι καρύδας (coconut oil) καταπολεμά τις λοιμώξεις του δέρματος και είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών του δέρματος, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η δερματίτιδα. Βοηθάει στην επούλωση του δέρματος, καθώς θεραπεύει τα κατεστραμμένα κύτταρα. Το λάδι καρύδας (coconut oil) πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καταπολέμα το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Επομένως, το λάδι καρύδας (coconut oil) μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα άριστο αντιγηραντικό έλαιο. Το λάδι καρύδας (coconut oil) βρίσκεται στα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα, αφού προσφέρει αντηλιακή προστασία με SPF 4-5 και ταυτόχρονα χαρίζει ένα βαθύ και σοκολατένιο μαύρισμα. Κατάλληλο ακόμη, για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το λάδι καρύδας (coconut oil) τα προστατεύει από τις διαδικασίες styling και την αφυδάτωση. Χρησιμοποιείται ως μάσκα μαλλιών για δυνατά μαλλιά, λαμπερά χωρίς ψαλίδα. Στα σαπούνια το λάδι καρύδας (coconut oil) προσδίδει σκληρότητα και πλούσιο αφρό.

                Στην καλλυντική βιομηχανία και στη σαπωνοποιία, συναντάμε λάδι καρύδας (coconut oil) εξευγενισμένο, οργανικό λάδι καρύδας (coconut oil organic virgin) και κλασματοποιημένο λάδι καρύδας (coconut oil).

                To οργανικό λάδι καρύδας (coconut oil organic virgin) περιέχει όλες τις ιδιότητες της καρύδας, είναι σε στερεή μορφή σε θερμοκρασίες κάτω των 25 οC. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει υπέροχο άρωμα καρύδας.

                Το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας (franctionated coconut oil), είναι ένα κλάσμα του ελαίου καρύδας (coconut oil), από το οποίο έχουν αφαιρεθεί  σχεδόν όλα τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας και έχουν μείνει αυτά της μέσης αλυσίδας. Επομένως, αυτό το λάδι καρύδας (coconut oil) είναι ένα έλαιο με υψηλό κορεσμό. Αυξάνεται με τον τρόπο αυτό, η   αντιοξειδωτική και η απολυμαντική δράση, που έχει το λάδι καρύδας (coconut oil).  Συγχρόνως, παρατείνεται η διάρκεια ζωής και αυξάνεται η σταθερότητα του. Αυτό το λάδι καρύδας (coconut oil) παραμένει σε υγρή μορφή ακόμη και κάτω των 25 οC.

                Διάλεξε ανάμεσα από τα διάφορα είδη  λαδιού  καρύδας (coconut oil), αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου.