Aroma Lab | αιθέρια έλαια, φυτικά έλαια, σαπωνόμαζες γλυκερίνης
 2310689047
  6987721520
Δευτ - Παρ 09:00 - 17:00
Σάββατο    09:00 - 14:00


Save

Λάδι Αμυγδάλου (Almond Oil) το θαυματουργό!

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Το γνωστό σε όλους μας λάδι αμυγδάλου (almond oil) ή αμυγδαλέλαιο προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς και είναι θαυματουργό στη χρήση του. Το αμύγδαλο και κατά συνέπεια το  λάδι αμυγδάλου (almond oil) , είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β6,D, Ε και Κ. Για το λόγο αυτό, το λάδι αμυγδάλου (almond oil) διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η περιεκτικότητα του ελαίου αμυγδάλου  (almond oil)  σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, τονώνει την επιδερμίδα. Ακόμη, το λάδι αμυγδάλου (almond oil) είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σίδηρο, που είναι απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Πολύ ενυδατικό και μαλακτικό έλαιο, το λάδι αμυγδάλου (almond oil), είναι ιδανικό για την περιποίηση της βρεφικής, νηπιακής και παιδικής επιδερμίδας γι’ αυτό και ενδείκνυται για ευαίσθητα δέρματα.

Εκτός από την ενυδάτωση της επιδερμίδας, το λάδι αμυγδάλου (almond oil) χρησιμοποιείται και ως λάδι ντεμακιγιάζ. Λόγω της λεπτόρρευστης υφής του, αφαιρεί το μακιγιάζ πολύ εύκολα ακόμη και από τα αδιάβροχα προϊόντα, χωρίς να αφήνει την αίσθηση τραβήγματος και λιπαρότητας στο δέρμα. Να σημειωθεί ότι δεν προκαλεί κανένα ερεθισμό στα μάτια, ενώ παράλληλα περιποιείται τις βλεφαρίδες.

Είναι ένα από τα πιο κλασσικά και ευεργετικά λάδια στην παρασκευή καλλυντικών, αλλά και ένα από τα καλύτερα έλαια βάσης για τη διάλυση αιθέριων ελαίων. Το λάδι αμυγδάλου (almond oil) χρησιμοποιείται πολύ στο μασάζ και την αρωματοθεραπεία.

Δεν ξεχνάμε την ευεργετική χρήση του ελαίου αμυγδάλου (almond oil) στα μαλλιά. Η περιεκτικότητά του σε σίδηρο τα κάνει πολύ δυνατά. Κάνοντας μία μάσκα μαλλιών για 10 λεπτά περίπου, με αμύγδαλο λάδι (almond oil) πριν το λούσιμο αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και μαλακά.