Aroma Lab | αιθέρια έλαια, φυτικά έλαια, σαπωνόμαζες γλυκερίνης
 2310689047
  6987721520
Δευτ - Παρ 09:00 - 17:00
Σάββατο    09:00 - 14:00


Save

Αντιρυτιδική κρέμα ματιών με εκχύλισμα αγγουριού & ιβίσκου

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητη και χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και περιποίησης, ώστε να διατηρείται νεανική, σφριγηλή, λαμπερή, χωρίς μαύρους κύκλους και ρυτίδες. Η παρακάτω συνταγή περιέχει ενυδατικά και αντιοξειδωτικά δραστικά συστατικά, εκχύλισμα αγγουριού και ιβίσκου, τονώνει, δροσίζει τα κουρασμένα μάτια, μειώνει μαύρους κύκλους και πρηξιματάκια, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και χαρίζει ελαστικότητα και νεανική όψη.
 
Το εκχύλισμα αγγουριού έχει τονωτικές, δροσιστικές και συσφικτικές ιδιότητες και αυξάνει τα επίπεδα συγκράτησης της φυσικής υγρασίας.  Ακόμη περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά και κατά συνέπεια έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προιόντα αναδόμησης της επιδερμίδας, λάμψης, τόνωσης, σύσφιξης καθώς και σε σκευάσματα για διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως ακμή και πανάδες.
 
Το εκχύλισμα ιβίσκου έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης προσώπου, ματιών, serum. Επίσης χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Δυναμώνει την τρίχα, κάνει τα μαλλιά πιο λεία και απαλά και τους δίνει λάμψη και ελαστικότητα.
 
 
Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών, 50 ml
 
Υδατική Φάση
22 γρ αγγουρόνερο
14 γρ χαμομηλόνερο
 
Λιπαρή Φάση
2,5 γρ olivem
 5 γρ ρυζέλαιο
 3 γρ ροδακινέλαιο
 2,5 γρ βούτυρο κακάο
 
Τρίτη Φάση
1  γρ βιταμίνη Ε
1γρ ελιξίριο σαλιγκαριού
1,5 γρ εκχύλισμα αγγουριού
1,5 γρ εκχύλισμα ιβίσκου
0,5 γρ συντηρητικό
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
 
 
Διαδικασία Παρασκευής
1.       Φοράμε τα γάντια μας και αποστειρώνουμε τα σκεύη μας.
2.       Ζυγίζουμε τα υλικά της υδατικής φάσης  σ΄ ένα ποτήρι ζέσεως και σ΄ ένα άλλο τη λιπαρή φάση .
3.       Σε ένα μπεν μαρί θερμαίνουμε τις δύο φάσεις (υδατική και λιπαρή) ξεχωριστά μέχρι τους 70°C.
4.       Όταν και δύο φάσεις φτάσουν στους 70°C ρίχνουμε τη λιπαρή στην υδατική φάση και ανακατεύουμε με το μιξεράκι χειρός.
5.       Αφήνουμε το μίγμα να φτάσει στους 35°C και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει την υφή κρέμας.
6.       Κατόπιν προσθέτουμε τα υλικά της τρίτης φάσης (βιταμίνη Ε, ελιξίριο σαλιγκαριού, εκχύλισμα αγγουριού, εκχύλισμα ιβίσκου, συντηρητικό) και ανακατεύουμε.
7.       Τέλος προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και αποθηκεύουμε την κρέμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι των 50 mL όπου και αναγράφουμε την ημερομηνία παρασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.