Αιθέρια Έλαια - FB Περιποίηση Μαλλιών - Caphira
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
Αιθέρια Έλαια
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
×

Caphira

9.90 €

συμπεριλαμβανεται φπα 24%

Kωδ.Προϊόντος: 20021653

  Άμεσα Διαθέσιμο

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

INCI: Glycerin, Water, Kapphaphycus Alvarezii extract, Seawater, Preservative

 

Το CAPHIRA® είναι ένας έξυπνος πατενταρισμένος φυσικός συνδυασμός εκχυλίσματος της κόκκινης άλγης Kappaphycus alvarezii με θαλασσινό νερό. Αυτό το ενεργό προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση ορυκτών λόγω της περιεκτικότητάς του σε μαγνήσιο (1088 ppm), σίδηρο (22 ppm) και ψευδάργυρο (26 ppm). Μια τέτοια σύνθεση μπορεί να βοηθήσει σε ελλείψεις μετάλλων που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα στην ανάπτυξη των μαλλιών και στη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής. Είναι ένα ισχυρό ενεργό των τριών τμημάτων της τρίχας: του θύλακα, των ινών και του τριχωτού της κεφαλής για να εδραιώσει την ακεραιότητα της τρίχας.

• Σε επίπεδο ωοθυλακίων, το CAPHIRA® αποτρέπει την τριχόπτωση. Αυξάνει την επιβίωση των ωοθυλακίων και διεγείρει το γονίδιο της φερριτίνης που είναι γνωστό ότι συνδέεται με την αλωπεκία σε γυναίκες που παρουσιάζουν ανεπάρκεια σιδήρου. Ενισχύει επίσης τον μεταβολισμό των ωοθυλακίων μέσω της αύξησης της έκφρασης γονιδίων που συνδέονται με τη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου και την κυτταρική σηματοδότηση.

• Στο επίπεδο των ινών της τρίχας, ενισχύει την ίνα. Αυξάνει την έκφραση των κύριων γονιδίων κερατίνης για να παρέχει αντίσταση έναντι περιβαλλοντικών και μηχανικών βλαβών. Προστατεύει την επιδερμίδα των ξηρών μαλλιών και επανορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από το χλώριο στο νερό. Επαναφέρει και ενισχύει τη λάμψη.

• Στο επίπεδο του τριχωτού της κεφαλής, το CAPHIRA® βελτιώνει τη υγεία του, παρέχοντας καταπραϋντικές ιδιότητες που παρουσιάζουν ερυθρότητα του τριχωτού της κεφαλής ή ορατούς ερεθισμούς. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά αναζωογονούνται με βελτιωμένες αισθητικές ιδιότητες και υγιές τριχωτό της κεφαλής.

• Αποτρέπει την τριχόπτωση αυξάνοντας την επιβίωση των ωοθυλακίων και διεγείροντας την οδό της φερριτίνης.

• Το CAPHIRA® είναι κατάλληλο σε πολλές συνθέσεις περιποίησης μαλλιών συνδυάζοντας προστασία και άνεση.

• Η σύνθεση ορυκτών του CAPHIRA® είναι σε θέση να βοηθήσει επικερδώς σε ελλείψεις ορυκτών που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα στη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής και στην ανάπτυξη των μαλλιών.

• Το CAPHIRA® αυξάνει την επιβίωση των μαλλιών, επομένως επιβραδύνει την απόπτωση και αποτρέπει την τριχόπτωση.

 

Το CAPHIRA® αποκαθιστά και ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών

Η λάμψη είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιθυμητά χαρακτηριστικά των μαλλιών. Οι βλάβες στην επιδερμίδα (άνοιγμα και σπάσιμο των φολίδων), καθώς και οι εναποθέσεις σωματιδίων σκόνης μειώνουν τη γυαλάδα. Το CAPHIRA® αποφεύγει την απώλεια λάμψης των μαλλιών και βοηθά στην αποκατάσταση της υγιούς εμφάνισης.

Διέγερση της οδού της φερριτίνης

Η συσχέτιση της τριχόπτωσης με τα αποθέματα σιδήρου φαίνεται να υπάρχει σε όλες τις μορφές αλωπεκίας. Στους θύλακες των τριχών, ο σίδηρος εμπλέκεται ως κύριος μεταβολικός παράγοντας και παίζει ρόλο σε κρίσιμες φυσιολογικές διεργασίες. Εκτός από αυτή τη συσχέτιση σιδήρου-τριχόπτωσης, φαίνεται ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ του σιδήρου και των πρόωρων κοιλοτήτων, γνωστή ως πρόωρο γκριζάρισμα. Έτσι, φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της έλλειψης σιδήρου και όλων των μορφών τριχόπτωσης στις γυναίκες, που σχετίζονται με την αραίωση μαλλιών, τα χαμηλά αποθέματα σιδήρου και το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Επομένως, η εκτίμηση της σημασίας της φερριτίνης ως παράγοντα στην τριχόπτωση μπορεί να είναι σημαντική για τις καλλυντικές θεραπείες.

Αποτελέσματα

Το CAPHIRA® είναι σε θέση να υπερεκφράζεται κατά 503% σε σύγκριση με τον έλεγχο του γονιδίου φερριτίνης FTH1 (Φερριτίνη, βαρύ πολυπεπτίδιο 1). Αυτό κωδικοποιεί τη βαριά υπομονάδα της Φερριτίνης, της κύριας ενδοκυτταρικής πρωτεΐνης αποθήκευσης σιδήρου. Με την υπερέκφραση του γονιδίου της φερριτίνης, το CAPHIRA® θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη διαφορετικών μορφών αλωπεκίας που συνδέονται με την οδό φερριτίνης, ειδικά στις γυναίκες. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην καταπολέμηση της αραίωσης των μαλλιών και του πρόωρου γκριζαρίσματος.

Διαμόρφωση των κύριων αυξητικών παραγόντων που συνδέονται με την κυτταρική σηματοδότηση

Το CAPHIRA® είναι σε θέση να αυξήσει διάφορους αυξητικούς παράγοντες που είναι γνωστό ότι εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ωοθυλακίων και στην αλωπεκία των μαλλιών. Με την υπερέκφραση των κύριων αυξητικών παραγόντων του τριχοθυλακίου, το CAPHIRA® διεγείρει τον μεταβολισμό των ωοθυλακίων και θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της αλωπεκίας (τριχόπτωσης).

Διέγερση της σύνθεσης κερατίνης

Το CAPHIRA® είναι σε θέση να την αυξάνει την σύνθεση διάφορων μορφών κερατίνης που λειτουργούν ως δομικά συστατικά των ινών. Αυξάνει τη γονιδιακή έκφραση και των δύο τύπων κερατινών που είναι απαραίτητες για το σχηματισμό της κερατίνης του ενδιάμεσου νήματος. Με την υπερέκφραση βασικών δομημένων γονιδίων κερατίνης, διεγείρει την κερατινοποίηση και αποκαθιστά την ακεραιότητα των ινών για την ενίσχυση της τρίχας. Ως εκ τούτου, παρέχει αντίσταση στις περιβαλλοντικές βλάβες για να χτίσει μια πιο δυνατή τρίχα.

Το CAPHIRA® προστατεύει την επιδερμίδα από την ξηρότητα και το στρες που της  προκαλεί το χλώριο

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες κάθε ηλικίας μπορούν να έχουν ξηρά μαλλιά. Η ξηρότητα των μαλλιών επηρεάζει την εμφάνιση και τη λάμψη. Μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Έτσι η επιδερμίδα λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα της τρίχας ενάντια σε βλάβες, ειδικά στην ξηρότητα. Είναι υπεύθυνο για τη δομή της τρίχας. Το CAPHIRA® είναι σε θέση να διατηρήσει την ακεραιότητα των ινών έναντι της ξηρότητας των μαλλιών και να επιδιορθώσει τις βλάβες που προκαλούνται από το χημικό στρες (στρές χλωρίου) προκειμένου να αποκαταστήσει την υγιή εμφάνιση. Το CAPHIRA® σε ποσοστό 2% προστατεύει την επιφάνεια της ξηρής τρίχας, αψηφώντας την ξηρότητα και διατηρώντας την ακεραιότητα των ινών. Η θεραπεία με CAPHIRA® ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού και περιορίζει την τριβή μεταξύ των ινών της τρίχας.

 

Το CAPHIRA® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα καθημερινής περιποίησης μαλλιών όπως τονωτικό μαλλιών, επαναφορά μαλλιών, κοντίσιονερ, ορούς εξισορρόπησης, τζελ περιποίησης ή styling καθώς και σε σκευάσματα ευαίσθητης περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής και σαμπουάν.

 

COSMOS approved

Υδατοδιαλυτό

Ποσοστό χρήσης: 2%

 

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών

Μπαρα Σαμπουαν κατα της τριχοπτωσης

Υλικά για 100γρ. Βάση Σαπουνιού Μπάρα Σαμπουάν 95 γρ Radiancyl   2 γρ Caphira 1 γρ Δάφνη αιθέριο έλαιο 2 γρ   Φτιάξε εύκολα και γρήγορα Μπάρα Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης. Η βάση...